Pazi starost

Govorijo o obredih, iniciacijah, kako postati odrasel. In o družbi, ki je to izgubila, saj naj bi v preteklosti obstajali obredi in ker ti danes ne obstajajo več - ni več pravih moških in pravih žensk. In ker feministke očitno ne spadajo v kategorijo pravega, jih zato označijo za nore, militantne bojevnice, ki so postale že kar moškinje.

Take in podobne raketne stavke izgovarjajo v mikrofone, popolnoma neizobraženo, umsko omejeno, a z njimi vseeno poučujejo ljudi, ker jim pač seksualno paše, kot bi rekel Freud, da svoje misli slišijo še od strokovnjakov z dvojnimi doktorati ter se jim kot dojenčki prepustijo v zibanje nekastriranosti. Take zgodbe se pač pojavljajo v Sloveniji, ki jih nato nadgradijo s posnemanjem isto mislečih iz širnega sveta, do katerega dostopajo preko youtuba ali še to ne, ker je treba znati prižgati računalnik. Sami sebe okličejo z doktorji, strokovnjaki, pravimi, neodvisnimi, najboljšimi, oh in sploh so prave petarde, zase rečejo, da so pravi falusi, saj znajo udrihati po nepravih moških in nepravih ženskah.

Meni pa postaja slabo, a me ne čudi, ker vem, da je misel, govorjenje in obnašanje zasidrano v možganih. Njihov razvoj pa je najbolj skokovit v mladostnih letih. Takrat so tudi najbolj občutljivi na toksine iz okolja, npr. Na alkohol, ki je nevrotoksin. Biološka podlaga alkoholikov je tako majava, a vzrok za destruktivno vedenje je diskurzivni. Kako torej delujejo diskurzi?

Najprej se sučejo okoli luknje v razmerju, ki se je bojijo kot kura lisice. Zato veliko kokodakajo o stvareh, ki z lisico nima veze, da bi lahko pozabili, da se skriva za prvim drevesom. Pa vendar je angst še kar naprej prisoten, zato krivijo lovce, da ne opravljajo svojega dela, krivijo druge, bolane, šibke, zmešance, begunce in ženske. Kura ve, a noče vedeti. Če jo že kdo postavi na stran, otrpne in čaka kot vol kravo. Vol se boji krave, ker je ženska. Ker želi.

Vol pa nima pojma, kaj želi, in to ga zelo straši, ker je preprosto ni sposoben prenašati. Zato v najboljšem primeru misli, da potrebuje orodja, znanje. Vol se zato poskuša oborožiti. Hodi okrog išče prave Faluse, od katerih se bo naučil.

A ima pri tem veliko problemov, kot je pokazal Freud in za njim še cela četa psihoanalitikov - falus ne obstaja. Nihče nima falusa! Nihče tudi ni falus in to tudi ne more biti. Lahko pa misli, da ga ima, da je in se pretvarja. Resnico lastne kastriranosti zato rajši potlači. Luknjo pa nadomesti z imaginariji, fantazmami in drugimi ne racionalnimi zgodbami.

Če boste kje prebrali: pridite na tečaj in kavico, kako postati pravi moški, tak, ki ni kastriran, prosim vklopite intelekt.

Ali pa ko se kdo okrona za naslednika velikega Falusa, od katerega so prevzeli znanje in znanje, to skrivnostno znanje in izkušnje. Ali ko ob tem slutimo še nekaj mišičnega, mističnega.

Vendar kako gresta skupaj znanje in mistika?
Verjamete v posredovanje znanja? V nasvete? Ne bodite naivni.
Verjamete mističnim falusom, da obstajajo, ker zase pravijo, da oni to so? V prave falusne identitete?
Ali bi rajši verjeli logosu?

Ali še rečeno drugače. Neovrgljivo je dejstvo, da ljudje nismo vsemogočni. Bog pa tudi ne, ker sploh ne obstaja. Obstaja pa nekaj veliko boljšega. Pot do tega ni lahka, je pa transformativna, je alkimistična in je čarobna. To je pot v podzemlje.

Vrnimo se k starim iniciacijam, ko so pravi moški se živeli in prave ženske tudi.

Prehod v starega desca je zaznamovala ena preprosta beseda: kouros.

Kaj to pomeni? Beseda označuje mladega fanta ali kourai punco. Kako gre to skupaj? Vemo, da bo mlad tičfirič postal star dedec, zato naj bi preko obreda postal še pravi dedec, odrasel, a zakaj mora potem spet postati kuros, mlad fant?

Pomislite, prehod v odraslost je v resnici novo rojstvo nečesa, kar je mladostno in kar ni vezano na biološko starost. Bradati Herkul mora postati nebogljeni otrok v drugem svetu, ki predstavlja brezčasni svet. Človek najde dom v drugem svetu kourotrophos, ki ni fizičen, ampak pomeni izbris preteklosti in stare človeške identitete.

Zato ne verjemite starim descem, ki pravijo, da so odrasli, že samo zato, ker so se rodili toliko let prej, saj so le depresivni in izpraznjeni starci, ki se bojijo velike luknje.

Ta pa ni biološka luknja, ampak je skrivnostno brezno, ki oznanja lastno kastriranost. Je negotova Drugost, ki kastrira in to je dobro. Je veliki kozmos, ki čaka, da se začnemo učiti. To je odlično. Kako se učiti?

Če sledimo Parmenidu in Freudu, potem vemo, da se je v to treba spustiti tako globoko, da bomo spustili tudi sebe.

V podzemlju namreč ni spolov, tam je le smrt pred smrtjo. Tam ni identitet, ni Slovencev, ne bo niti Janeza, ne bo Boruta, Ruglja, itd. politikov, bankirjev, tam ni žensk in ni moških. Ni levih in ne desnih.

Tam so le etični heroji, ki se niso ustrašili življenja.

In take heroje so v preteklosti obsodili na smrt, ker so kvarili mladino, ali pa pribili na križ, ker niso želeli jesti govedine, ker je tudi karcinogena in ker se niso klanjali kraljem, saj so vedeli, da Falusa ni. Realnost sama ga je namreč kastrirala. Falus je čista fantazija, seks tudi, telo tudi.

To je pismo za mlade duše, da naj obiščejo smrt, saj je za stare, ki tega niso naredili v mladih letih, skoraj verjetno že prepozno. Smrt česa? Vseh subsistutov falusa, ker je ta njegova odsotnost.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ujetniki nočnih mor

O kreativnem opazovanju

Soočenje s presežkom